Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
1 pkt torrjäst
5 dl ljummet vatten
3 msk rapsolja
1 nypa salt
1 nypa socker
12–15 dl vetemjöl
FYLLNING
2 dl ketchup
3 dl lagrad ost
2 msk oregano
valfria rester*
ev. 1 st ägg
Tillagning
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och socker. Tillsätt mjölet i omgångar tills degen håller ihop fint. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskinen och låt sedan jäsa i cirka 30 minuter.
Kavla ut degen och täck med ketchup, ost, oregano och valfri fyllning*. Rulla ihop och lägg i formar eller på bakplåtspapper. Jäs en omgång till i cirka 30 minuter.
Pensla eventuellt med ägg och strö på lite riven ost och oregano.
Grädda bullarna i cirka 10–12 minuter på 200 grader tills bullarna har fått fin färg.
*Till exempel vegetarisk köttfärssås, sojafärs från tacolunchen eller mixade soltorkade tomater.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.