Sätt pasta på take away menyn! Håll nere antalet ingredienser - med Barillas tomatsåser, pesto och en bechamelsåsbas, 2–3 proteiner och 3–5 säsongsgrönsaker kan du enkelt variera din meny med goda och kreativa rätter. Här är ett exempel på pastasallad som lätt går att variera.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Pestoaioli
4 ½ dl (4,5 l) majonnäs
¾ dl (7,5 dl) crème fraiche
rivet skal av 2 (20) citroner
8 g (80 g) vitlök
50 g (500 g) Barilla Pesto alla Genovese
salt och peppar
Citronette
1¾ dl (17,5 dl) olivolja
5 msk (7,5 dl) citronsaft
2 msk (3 dl) honung
½ tsk (5 tsk) salt
¾ tsk (7,5 tsk) grovmalen
svartpeppar
180 g (1,8 kg) rödlök
Pastasallad
800 g Barilla Cellentani
250 g gurka
300 g körsbärstomater
300 g orange paprika
250 g sojabönor, tinade
100 g ärtskott
700 g varmrökt lax
Tips för take away
Förberedelser
Pestoaiolin kan blandas ihop dagen före.
Förkoka pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.
Vid beställning
Lägg upp rätten kall i take away-förpackningar.
Lägg pestoaiolin i separat förpackning.
Tillagning
Pestoaioli
Blanda majonnäs, crème fraiche, citronskal, riven vitlök och pesto.
Smaka av med salt och peppar.
Citronette
Vispa ihop citronsaft, olivolja, honung och smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva löken och lägg ner i citronetten.
Låt marinera i 10 minuter.
Pastasallad
Tillaga pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen.
Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
Dela gurkan i bitar och blanda med halverade tomater, strimlad urkärnad paprika, sojabönor och ärtskott.
Blanda ihop grönsakerna med citronetten och pastan.
Dela laxen i bitar och servera tillsammans med pastasalladen och pestoaiolin.
Tips!
Toppa gärna salladen med rostade solroskärnor för lite krisp och smak.
Pastasalladen passar även till halstrad, gravad eller kallrökt lax samt räkor.
Pestoaiolin passar även bra som sås till fisk, kyckling och kallskuret som charkuterier och rostbiff.
Tips för take away
Förberedelser
Pestoaiolin kan blandas ihop dagen före.
Förkoka pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.
En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs
En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.