En härligt krämig och mustig rätt omtyckt av många. Fyllningen och tomatsåsen går att variera utefter vad säsongen bjuder på. I det här recepten görs en helt vegetarisk fyllning men den kan blandas ut med mer eller mindre kött.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Kräm
450 g Svamp (valfri sort)
500 g Stora vita böner (förkokta)
30 g Rama Stek, Mat & Bak (att steka i)
1,2 dl Rött matlagningsvin
200 g Gul lök
20 g Vitlök
3 dl Rama Mat 15%
1 tsk Kinesisk soya
3 msk Grönsaksfond
ca 1 g Timjan eller oregano, efter smak
400 g Lasagneplattor
2 ½ st Zucchini
Tomatsås
1,5 kg Passerade tomater
250 g Gul lök
30 g Vitlök
20 g Rama Mat&Bak (att steka i)
Tomatpuré 70 g
2 msk Scharlottenlöksfond
250 ml Rama Mat 15%
10 g Fryst basilika
1,5 dl Vatten
50 g Violife Original Block eller testa en blandning med vanlig ost
Tillagning
Värm ugnen till 200°C.
Tomatsås: Skala och finhacka löken och vitlöken och stek mjuk i Rama matfett.
Tillsätt tomatpurén och fräs den i någon minut.
Tillsätt basilikan, fonden, vattnet, salt och peppar. Låt småputtra under lock i minst 30 min.
Kräm: Ansa och hacka svampen. Finhacka löken och vitlöken
Stek löken mjuk i Rama matfett tillsammans med svampen.
Tillsätt matlagningsvinet, fonden, Rama Mat 15%, bönerna, salt, peppar och örter efter smak. Låt puttra några minuter.
Mixa allt till en slät kräm och låt svalna helt innan den hälls över i en spritspåse.
Rullarna: Hyvla zucchinin tunt
Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Lägg gärna zucchinin underst för att på fin färg på rulladerna.
Spritsa ut krämen i en längd på ena kortsidan och rulla ihop. Ev. att man brer ut krämen över hela plattan och sedan rullar ihop den.
Dela i önskad storlek.
Riv Violife Original Block.
Lägg ett lager tomatsås i bottnen av en ugnsfast form och placera sedan ut rulladerna. Häll över mer tomatsås och toppa med riven ost.
Ställ in formen i mitten av ugnen på 200°C i ca 25–30 min.
Täck gärna blecket med aluminiumfolie de första 10 minuterna. Den rivna Violifen gynnas av fukten och smälter då ut lättare.
Artiklar från receptet och fler recept från Rama Professional
En klassisk vitvinssås som passar till både fisk och gröna rätter. Gör en bas och smaksätt på olika sätt. Exempelvis mixa ner färska örter som basilika och dragon, gör likt en Sandefjordsås med tångkaviar och gräslök eller för hetta sambal oelek.
Använd bananer som börjar bli bruna och skapa en servering full av små frasiga banana bites med en touch av apelsin. Tillsammans med en len chokladsås, glass och Rama Visp så blir det en perfekt efterrätt för sharing.
Svinnsmart blomkålssoppa med grönsaksspett och kryddsmör
En krämig blomkålssoppa som fungerar vid alla tillfällen och innehåller ingredienser som finns att få tag på året runt. Ta tillvara på blasten, rosta den och använd den till att garnera med. Denna rätt passar alla oavsett allergier!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.