I Peru växer otroliga 3000 olika potatissorter, så det är inte konstigt att potatis är en älskad råvara i hela Sydamerika. Friterad potatis är omtyckt att äta som tillbehör, eller för sig själv tillsammans med kryddig majonnäs och potatiskrydda.
Lägg potatisen i isvatten i 15 minuter före fritering. Häll av vattnet och torka potatisen med en ren kökshandduk.
Hetta nu upp oljan till 200°. Fritera potatisen ännu en gång. Den ska bli knaprig och gulbrun nästan genast. Låt potatisen rinna av på papper och krydda den med potatiskrydda.
Värm oljan i fritösen till 175° och fritera potatisklyftorna i omgångar. De ska bara få lätt ljusgul färg. Ta upp potatisen och låt den rinna av på papper.
Potatiskrydda
Blanda samman Knorr Napoli, salt, paprika och cayenne.
Spicy Mayonnaise
Blanda samman fraiche, majonnäs, vitlökspuré och paprikapuré. Rör ner vinägern, rökt chilipuré, salt och peppar.
Servering
Servera potatisen genast tillsammans med spicy mayonnaise och extra potatiskrydda.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.