Saftig och krispig kycklinglårfilé som med en flirt med medelhavet serveras med en ljummen tomatsallad. Enkelt och avskalat om du vill servera den som en lättare lunch, eller tillsammans med ett gott bröd, en risonisallad, risotto eller kanske en färsk pasta om du vill ha en lite matigare måltid.
Blanda samman olivolja, dijonsenap, skal och saft från citron, honung, soja och riven eller pressad vitlök. Blanda kycklingen med detta och låt marinera i minst 30 min, gärna längre.
Värm under tiden ugnen till 200°C. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Riv eller pressa vitlöken, blanda med olivolja och sväng runt med tomaterna. Krydda med salt och peppar.
Lägg ut kycklinglårfiléerna på ena sidan av en plåt klädd med bakplåtspapper (vik ihop filéerna, snarare än platta ut dem) Krydda med salt och peppar.
Blanda samman panko och parmesan och fördela detta över kycklingen. Ringla över lite olivolja över och sätt in i mitten av ugnen och ställ formen med tomaterna på andra sidan av plåten.
Baka kycklingen tills de har en innertemperatur på ca 72°C, men ta ut tomaterna efter ca 15 min.
Låt tomaterna svalna något och vänd sedan samman försiktigt med rucola, kaprisbär, grovhackad oregano och smulad parmesan.
Servera sedan till den varma kycklingen som en lättare måltid eller tillsammans med exempelvis rostade rotfrukter eller andra grönsaker, ett gott bröd, pasta eller kanske en god, enkel risotto om du vill göra det hela lite matigare.
Kycklingfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Här bakas kyckling, betor och lök på samma plåt och serveras med ett krämigt och fluffigt smör som vispas med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur, men kommer garanteras ätas upp innan man behöver börja tänka på rester!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.