Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Osttoast med duxelles

Recept skrivet av
Arla
Det här är en lyxig variant på grilled cheese. Osttoasten på briochebröd är välfylld med duxelles på skogschampinjoner, guancale, tryffel och långlagrad Svecia. En len och smakrik ostkräm serveras till. Toastan förvaras färdigmonterad i frysen och sedan läggs sista handen vid beställning. Enkelt och smidigt för barpersonalen!

Ingredienser

Lagom åt: 10 st
  • 20 skivor brioche
  • ev svart färsk tryffel, tunt skivad
  • 10- 20 skivor guanciale, pancetta eller coppa, tunt skurna
  • 200 g Falbygdens® Svecia 24 mån, i skivor
  • Svenskt Smör från Arla®, till stekning
Duxelles:
  • 400 g skogschampinjon
  • 26 g rapsolja, till stekning
  • 40 g Svenskt Smör från Arla®, till stekning
  • 8 g backtimjan
  • 6 g vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 60 g Arla® Pro Crème fraiche
  • 140 g Falbygdens® Svecia 24 mån, bitar
Ostkräm:
  • 150 g Arla® Pro Crème fraiche
  • 200 g Falbygdens® Svecia 24 mån
  • 8 g salt
  • 100 g ägg
  • 80 g äggula

Tillagning

Duxelle

  1. Dela ner svampen. Stek svampen i olja till fin färg. Avsluta med smör, timjan, nerskuren vitlök, salt och peppar och stek lite till.
  2. Ta bort timjankvistarna och lyft svamp och vitlök ur pannan ner i en matberedare och mixa med crème fraiche och ost så allt blir finfördelat. Smaka av igen och låt kallna.

Ostkräm

  1. Blanda crème fraiche, ost och salt i en kastrull och koka upp under omrörning.
  2. Lägg ägg och äggulor i en kannmixer. 
  3. Tillsätt ostkrämen och mixa på hög hastighet ca 10 min.

Montering

  1. Bred duxelle på alla brödskivor. Fortsätt med tryffel, guancale och ostskivor på hälften av bröden. Lägg på resterande bröd med duxelle.
  2. Lägg under press i frys.

Servering

  1. Ta ur frysen och kantskär. Dela på mitten.
  2. Stek i smör till fin färg eller kör i mackjärnet. Stek klart i ugn på 170° tills de är varma igenom, ca 4 min.
  3. Lägg bitarna bredvid varandra och servera med ostkrämen.

Artiklar från receptet

Creme fraiche 32% 2kg
371607, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Svecia Gran Reserva 24mån 28% 3,1kg
374330, Falbygdens®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Arla

Recept

Ankkrokett med ostskum

Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.
Recept

Panerat ostron

De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.
Recept

Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.