Det här är en lyxig variant på grilled cheese. Osttoasten på briochebröd är välfylld med duxelles på skogschampinjoner, guancale, tryffel och långlagrad Svecia. En len och smakrik ostkräm serveras till. Toastan förvaras färdigmonterad i frysen och sedan läggs sista handen vid beställning. Enkelt och smidigt för barpersonalen!
Ingredienser
Lagom åt: 10 st
20 skivor brioche
ev svart färsk tryffel, tunt skivad
10- 20 skivor guanciale, pancetta eller coppa, tunt skurna
200 g Falbygdens® Svecia 24 mån, i skivor
Svenskt Smör från Arla®, till stekning
Duxelles:
400 g skogschampinjon
26 g rapsolja, till stekning
40 g Svenskt Smör från Arla®, till stekning
8 g backtimjan
6 g vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
60 g Arla® Pro Crème fraiche
140 g Falbygdens® Svecia 24 mån, bitar
Ostkräm:
150 g Arla® Pro Crème fraiche
200 g Falbygdens® Svecia 24 mån
8 g salt
100 g ägg
80 g äggula
Tillagning
Duxelle
Dela ner svampen. Stek svampen i olja till fin färg. Avsluta med smör, timjan, nerskuren vitlök, salt och peppar och stek lite till.
Ta bort timjankvistarna och lyft svamp och vitlök ur pannan ner i en matberedare och mixa med crème fraiche och ost så allt blir finfördelat. Smaka av igen och låt kallna.
Ostkräm
Blanda crème fraiche, ost och salt i en kastrull och koka upp under omrörning.
Lägg ägg och äggulor i en kannmixer.
Tillsätt ostkrämen och mixa på hög hastighet ca 10 min.
Montering
Bred duxelle på alla brödskivor. Fortsätt med tryffel, guancale och ostskivor på hälften av bröden. Lägg på resterande bröd med duxelle.
Lägg under press i frys.
Servering
Ta ur frysen och kantskär. Dela på mitten.
Stek i smör till fin färg eller kör i mackjärnet. Stek klart i ugn på 170° tills de är varma igenom, ca 4 min.
Lägg bitarna bredvid varandra och servera med ostkrämen.
Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.
De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.
Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.