Njurtapp är en smakrik detalj. Här serveras den med brynt smör, pepparrot och kapris. Receptet är framtaget av Svenskt Kött.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg njurtapp
250 g smör
5 dl nyriven färsk pepparrot
2,5 dl kapris
2,5 dl strimlad persilja
5 tsk rödvinsvinäger
salt och malen svartpeppar
neutral olja och smör till stekning
Till servering:
kokta betor
Tillagning
Värm ugnen till 125°.
Dela en hel njurtapp längs den stora hinnan och krydda de platta köttbitarna med salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet ordentligt. Lägg över det i en ugnssäker form och ställ in det i mitten av ugnen. Stek köttet till innertemperatur 58° för rare eller 60° för mediumrare, ca 20 min.
Låt köttet vila 15 minuter i smörpapper före servering.
Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt kapris och vinäger.
Servering
Skär köttet i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna.
Toppa med vinäger/kaprissmör samt pepparrot och persilja.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.