Oxkinden är en delikatess som kommer till sin rätt under lång tillagning med vin och kryddor. Den nattbakade oxkinden kombinerad med krämig potatispuré och portvinsky är en riktigt lyxig och enastående smakupplevelse.
Putsa oxkinderna fria från senor och hinnor. Bryn dem i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en stor gryta.
Skala moroten och tärna den. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs grönsakerna tillsammans i stekpannan i lite olja ca 5 minuter på medelvärme. Lägg dem i grytan.
Blanda rödvinet med rosmarin, tomatpuré och oxfond och häll det över grönsakerna och köttet. Ställ in grytan i ugnen och låt oxkinderna bakas i 6–8 timmar tills de är helt mjuka. Ta upp dem försiktigt.
Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften. Smaka av med socker och eventuellt salt. Vispa ner smöret vid servering.
Potatispuré
Skala och koka potatisen mjuk, ca 30 min.
Pressa potatisen genom en finmaskig sil och blanda i grädde, och en klick smör. Salta och peppra.
Servering
Servera med smörstekt sparris, sockerärtor, syltade svartvinbär, timjan och persilja.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.