Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Mild kormagryta med grillade grönsaker och bönor
Recept skrivet av
Tage Lindblom
Ibland kan smakrikt och mustigt också vara lent och milt. En bra introduktionsrätt för de unga till det indiska kökets kryddor.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Allergener: Baljväxt
400 g Bonduelle Grillade Grönsaker
200 g Bonduelle EasyBag Kidneybönor
50 g färsk eller tinad fryst spenat
3 msk flytande margarin
10 g Tage Lindblom Solroskärnor EKO
20 g riven kokos
50 g Tage Lindblom Hackad Beredd Lök
300 g skivad morot
20 g Tage Lindblom Riven Ingefära
20 g Tage Lindblom Sultanrussin EKO
4 krm kardemumma
3 msk mild curry
3 dl Kokosmjölk EKO
3 dl vatten
20 g Bresc BBQ Glaze Vitlök Citron 450g
2 msk Bresc Soltorkad Tomatpuré 450g
Ev. majsstärkelse till redning
Salt och extra curry efter smak
Till servering:
Tage Lindblom Basmatiris EKO och Chutney
Tillagning
Tillagningstid: Ca 30 minuter
Rosta solroskärnor och riven kokos med margarin i en gryta på medelvärme tills de har fått färg.
Tillsätt lök, morot, ingefära, russin och alla kryddor.
Häll i kokosmjölk, vatten och tomatpuré. Låt puttra i ca 5–10 min.
Mixa såsen t ex med stavmixer (innan du tillsätter grönsaker, bönor och spenat).
Låt koka upp till serveringstemperatur (minst 70°C). Smaka av med curry och salt.
Serveras med basmatiris och en god chutney.
Tips! Ha en skål med rostad kokos till servering, det ser gott ut till rätten.
Artiklar från receptet och mer inspiration från Tage Lindblom
144958, BONDUELLE, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
613695, BONDUELLE, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
118408, Tage Lindblom, Lettland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
206995, Tage Lindblom, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
585869, CAJOM, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
454751, Tage Lindblom, Turkiet
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
413625, COCOMI, Sri Lanka
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
133369, BRESC, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
124855, BRESC, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
642587, Tage Lindblom, Pakistan
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Palak paneer på Tages vis
Prova på den indiska matlagningskonsten med receptet på Palak paneer. Den krämiga spenat- och tomatsåsen med exotiska kryddor passar fint ihop med den silkeslena paneerosten, som får dina gäster att komma tillbaka. Enkelt och njutbart!