Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 ägg
3 dl japansk soja
1 msk socker
2 tsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven
½ dl fisksås
Tillagning
Koka upp vatten, lägg i äggen och koka dem i 6 ½ minut, ta upp med hålslev och kyl direkt i isvatten.
Skala äggen försiktigt och lägg i en bunke.
Blanda samman soja, socker, ingefära, vitlök och fisksås.
Slå sojablandningen över äggen så de täcks, plasta och ställ in i kylen.
Låt dra i 3-4 timmar innan servering, dela äggen vid servering.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.