Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Elegant och fruktig moussetårta med fräscha smaker, både söt och syrlig. Passar för de flesta tillfällen - till exempel påsk eller mors dag.
Ingredienser
2 st tårtor, lagom åt: 12-16 personer
Mangomousse
2,5 gelatinblad
250 g fryst, tinad mango
Zest från ½ citron
2 msk florsocker
1 msk limesaft
2 dl vispgrädde
Mangosylt
250 g mango
2 dl syltsocker
2 msk vatten
Hallonpannacotta
1,5 gelatinblad
125 g halloncoulis
50 g socker
250 g grädde
Cream cheese-grädde
400 g cream cheese
120 g florsocker
500 g iskall vispgrädde
Tillagning
Mangomousse
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
Mixa mangon slät tillsammans med florsockret och limesaften i en matberedare.
Vispa grädden.
Vrid ur gelatinet och smält det i den lite uppvärmda mangopurén. Låt det svalna och blanda sedan samman allt med den vispade grädden.
Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Ställ tårtorna i frysen innan de ska dekoreras.
Mangosylt
Koka upp ingredienserna och låt sylten svalna.
Hallonpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Värm halloncoulis, socker och grädde i en kastrull och låt det koka upp.
Häll ner vaniljsockret och mixa med en stavmixer. Sila sedan ner vätskan i en bunke.
Vrid ur gelatinet och smält det i den varma vätskan i bunken.
Häll pannacottasmeten i kupolformade silikonformar om du vill ha som garnering.
Ställ formen i frysen i minst 4-5 timmar.
Cream cheese-grädde
Mät upp grädden och låt den stå i frysen i ca 10 minuter.
Vispa cream cheese och florsocker krämigt.
Tillsätt lite i taget av grädden och vispa tills du har en fast frosting.
Montering
Klä formen med tårtkantsfilm.
Använd 2 stycken 3-delade anslagsbottnar för att göra två tårtor.
Fördela lagom med mangosylt på undre botten.
Bred eller spritsa på mangomoussen på nästa lager och lägg sist på den tredje botten överst.
Låt tårtorna stå i frysen för att sätta sig.
Bred cream cheesegrädden runt om och över tårtan. Spritsa det som blir över på tårtan. Dekorera valfritt.
Hållbara Val
109897, Magnihill, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
532291, Boiron, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
328557, Arla® Pro, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
376053, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
429447, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
338032, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Oreotårta
Tårta med fyllning av grädde och färskost, dekoreras med Oreokakor.
Vi rekommenderar
Recept
Leopardtårta med choklad, lakrits och jordgubbsmousse
Vacker mönstrad tårta med smak av choklad, lakrits och jordgubb, gjord på växtbaserad grädde och mjölk. Passar utmärkt att servera dina gäster på högtidsdagar som mors dag eller varför inte på lakritsdagen?
Vi rekommenderar
Recept
Hjortron, nougat och vaniljtårta
Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.