Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Majs - Kyckling - Spritärtor - Vispgrädde

Recept skrivet av
Arla
Krämig puré på rostad majs, långstekt kyckling och vitvinssås med citrongräs och ärtskottsjuice. Lägg upp snyggt med spritärtor, picklade morötter och lameller av sötlök, årets grönsak 2014.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 3 majskycklingar, låren bortskurna
  • matolja, till stekning
  • 12 färsk timjan, kvistar
  • Arla® Svenskt Smör, till stekning
  • salt

Vitvinssås
  • 1 liter Arla® vispgrädde
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 0,5 citrongräs, hackat
  • 2 lagerblad, färska
  • matolja, till stekning
  • 5 dl vita viner
  • muskotnötter
  • salt
  • citronsaft
  • 200 g ärtskott

Majspuré
  • 1 kg majskorn
  • Arla® Svenskt Smör och matolja till stekning
  • 4 dl Arla® vispgrädde
  • salt
  • citronsaft

Löklameller
  • 3 silverlökar, delade
  • Arla® Svenskt Smör, smält

Till servering
  • 3 morötter, blandade färger
  • 1-2-3-lag, varm
  • 100 g spritärtor, spritade

Tillagning

  1. Stek kycklingarna gyllenbruna i olja. Lägg i vakuumpåsar med timjan.
  2. Baka i ugn på 44° ånga ca 1 tim. Höj temperaturen till 54° och tillaga ytterligare 1 tim. Höj temperaturen till 64° och tillaga slutligen 1 tim till.
  3. Vila ca 30 min och kyl därefter ner kycklingarna, fortfarande i påsarna.
  4. Stek kycklingarna i smör och olja tills de är varma och fått fin färg. Stycka ut brösten och salta.
  5. Koka ner grädden till såsen till hälften.
  6. Svetta lök och kryddor i olja.
  7. Tillsätt vin och reducera till hälften. Häll i grädden och koka till god smak, sila av. Smaka av med muskot, salt och citronsaft.
  8. Kör ärtskotten i råsaftscentrifug.
  9. Rör ner juicen i såsen vid servering och mixa den skumming.
  10. Rosta majsen hårt i smör och olja. Tillsätt grädde och koka ner till hälften. Mixa slätt och smaka av med salt och citronsaft.
  11. Bränn av snittytan på lökarna med gasbrännare. Lägg i bleck med snittytan ner. Häll på vatten och smör (hälften av varje) ca 1 cm upp på lökarna. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugn på 140° ca 25 min. Dela lökarna i lamellerna.
  12. Slanta morötterna och låt dra i varm 1-2-3-lag.
  13. Koka ärtorna ca 1 min i saltat vatten.

Artiklar från receptet

Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör osaltat 82% 1kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 40% 1L
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde laktosfri 36% 1L
384869, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Ugnsomelett med räkstuvning

En smakrik gräddstuvning med fin sälta från räkor.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.