Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Lök- och ölbräserad kotlett med äpple och salvia i brynt smör
Recept skrivet av
Scan
Denna gryta är så mustig och god, lätt att förbereda och värma igen. Godare ju längre den får stå och puttra.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 st kotletter
1,5 kg palsternackor
500 g mjölig potatis
100 g smör
6 dl grädde
6 dl mjölk
2 msk smör
3 gula lökar
6 dl ljus öl
6 dl grädde
0,5 dl kalvfond
Ev. 1-2 msk maizena
100 g smör
1 kruka salvia
1,5 röda, syrliga äpplen - t.ex. Ingrid Marie
Salt och peppar
Tillagning
Skala palsternackorna och potatisen, koka mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av och mosa rotsakerna ihop med smör och mjölk. Vispa sedan purén fluffig och lätt. Smaka av med salt och vitpeppar.
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull, stäng av värmen och tillsätt tunt klyftat äpple och plockade salviablad.
Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med smör. Bryn kotletterna på båda sidorna med salt och peppar. Tillsätt löken och låt den få färg.
Slå på öl (koka ur pannan ordentligt) tillsätt sedan grädde och kalvfond. Låt puttra under lock tills kotletterna är riktigt möra (ca 30 min).
Servera kotletterna med den ljuvliga ölskyn, palsternackspurén och skeda över lite brynt smör med äpple.
Artiklar från receptet | Fler recept från Scan
868661, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Supermör fläsksida med smörad sötpotatispuré och fänkålssallad
En härlig rätt med asiatiska vibbar - lika lyxig som lättlagad.
Vi rekommenderar
Recept
Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt
En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med.