Denna utsökta rätt kombinerar de bästa smakerna från Medelhavet med salta och smakrika Halkidikioliver, söta soltorkade körsbärstomater och en generös mängd jungfruolivolja.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1 kg pasta Linguine
300 g Halkidiki oliver urkärnade och halverade
300 g soltorkade körsbärstomater
2 dl olivolja Jungfru
2 dl tomatpuré
5 st burrata
1 dl balsamvinäger
6 st schalottenlök
4 klyfter vitlök
färsk basilika
½ chili
salt
Tillagning
Skär burratan i halvor och ställ åt sidan.
Skala och skiva löken samt finhacka vitlöken, chili och basilikan.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs lök, vitlök och basilikan i olivoljan.
Tillsätt tomatpuré, ½ finhackad chilifrukt, soltorkade körsbärstomaterna och oliverna.
Tillsätt den nykokta pastan och smaksätt med salt.
Lägg upp på tallrik och toppa med en halv burrata.
Strimla lite olivolja över samt fina blad av basilika.
Svarta och vita bönor av högsta kvalité med färsk tomat, lime, koriander och hettan av chili. Utmärkt som tillbehör till grillen eller som egen rätt på buffén.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.