Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Lasagne på hjortfärs och taleggio
Recept skrivet av
Lantmännen
Viltlasagne med hjortragu och italienska ostar. Rättens tema är det italienska köket - La cucina italiana!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 4 tim
Hjortragu
280 g gul lök
250 g morot
50 g vitlök
1250 g hjortfärs
250 g färska toppmurklor
2,5 dl rött vin
380 g krossade tomater
7,5 dl kalvfond
7,5 dl vispgrädde
2,5 msk färska timjanblad
10 färska lagerblad
1 dl rapsolja
500 g smör
salt
vitpeppar
Lasagne
600 g lasagneplattor
250 g riven parmesanost
500 g tärnad taleggio
Till garnering
ätbara blommor
lagerblad från hjortragun
5 msk jungfruolja
Tillagning
Hjortragu
Skala lök, morot och vitlök och mal genom en köttkvarn.
Bryn hjortfärsen i rapsolja och häll över den i en kastrull.
Stek toppmurklorna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och häll det i kastrullen med färsen.
Bryn lök, morot och vitlök i rapsolja och häll över allt i samma kastrull.
Häll i vinet och låt koka i 3 minuter.
Tillsätt krossad tomat, kalvfond, grädde, timjan och lagerblad och låt koka försiktigt i 30 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ta av kastrullen från spisen och plocka ur lagerbladen till garnering.
Lasagne
Koka upp saltat vatten och koka lasagneplattorna, kyl sedan ned pastan i isbad.
Varva lasagneplattorna, hjortragu och riven parmesanost i en ugnsfast form.
Börja med ett tunt lager ragu. Avsluta med tärnad taleggio.
Grädda i ugn 175° C i 20 minuter.
Servering
Garnera med blommor, lagerblad och avsluta med att ringla över lite jungfruolja.