Här bakas kyckling, betor och lök på samma plåt och serveras med ett krämigt och fluffigt smör som vispas med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur, men kommer garanteras ätas upp innan man behöver börja tänka på rester!
Skala och skär betor och rödlök i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja, honung och citronsaft. Krydda med salt och peppar och ca 1 msk finhackad färsk timjan.
Kyckling
Krydda kycklingen med salt och peppar runt om.
Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och strimlad vitlök. Bryn kycklingen på hög värme i några minuter runt om tills kycklingen fått fin färg. Ös under stekningen med fettet från stekpannan med hjälp av en sked.
Lägg kycklingen ovanpå betor och lök och ställ i mitten av ugnen. Låt steka tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72°C.
Ta ut kycklingen och låt den vila medan betorna och löken rostats mjuka.
Vispat smör
Smält 1/3 av smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt och lukta nötigt.
Ta bort smöret från värmen och vispa ner resten av det kalla smöret skuret i små kuber. Vispa till ett vitt och fluffigt smör.
Rör ner fänkål, skal och saft av citron och smaka av med flingsalt.
Låt stå i rumstempereratur.
Servering
Skär upp kycklingen i grova skivor.
Servera med vispat smör, hackad mandel samt betorna och löken som du försiktigt vänder samman med hackad timjan.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.