Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

Recept skrivet av
Guldfågeln
Här bakas kyckling, betor och lök på samma plåt och serveras med ett krämigt och fluffigt smör som vispas med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur, men kommer garanteras ätas upp innan man behöver börja tänka på rester!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 4 st Solbacka kycklingbröstfilé
  • 1 kg Blandade betor
  • 3 st Rödlök
  • 1 kruka Färsk timjan
  • 1 msk Honung
  • 2 tsk Citronsaft
  • 50 g Rostad hackad mandel
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja + 1 msk smör
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 100 g Kylskåpskallt smör
  • 1 tsk Mortlade fänkålsfrön
  • 1 st Citron, rivet skal + 1 tsk citronsaft
  • Flingsalt

Artiklar från receptet

Kycklingfilé Solbacka 2,5kg
100786, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Betorna

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Skala och skär betor och rödlök i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över olivolja, honung och citronsaft. Krydda med salt och peppar och ca 1 msk finhackad färsk timjan.

Kyckling

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och strimlad vitlök. Bryn kycklingen på hög värme i några minuter runt om tills kycklingen fått fin färg. Ös under stekningen med fettet från stekpannan med hjälp av en sked.
  3. Lägg kycklingen ovanpå betor och lök och ställ i mitten av ugnen. Låt steka tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72°C.
  4. Ta ut kycklingen och låt den vila medan betorna och löken rostats mjuka.

Vispat smör

  1. Smält 1/3 av smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt och lukta nötigt.
  2. Ta bort smöret från värmen och vispa ner resten av det kalla smöret skuret i små kuber. Vispa till ett vitt och fluffigt smör.
  3. Rör ner fänkål, skal och saft av citron och smaka av med flingsalt.
  4. Låt stå i rumstempereratur.

Servering

  1. Skär upp kycklingen i grova skivor.
  2. Servera med vispat smör, hackad mandel samt betorna och löken som du försiktigt vänder samman med hackad timjan.

Artiklar från receptet

Kycklingfilé Solbacka 2,5kg
100786, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Guldfågeln

Recept

Bolognese på hönsfärs

Spagetti och köttfärssås i all ära, men varför inte prova en bolognese på hönsfärs som omväxling?
Recept

Cacao och chili con pollo

Gryta på kycklingfärs med sydamerikanska influenser. En klassisk rätt i mer klimatsmart tappning!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.