Kycklingfärsbiff med julienner, gaffelmosad potatis och sås av ingefära och enbär.
Ingredienser
Receptet ger: 10 portioner
2 lime (skal och saft)
1,2 kg kycklingfärs
2 msk sambal oelek
1 dl hackad koriander
2 tsk salt
olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
75 g ingefära
2 tsk enbär
3 dl torrt vitt vin
5 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g smör
olivolja och salt
1,5 kg kokt potatis
½ dl pressad citronsaft
½ dl olivolja
1 dl finskuren gräslök
salt
750 g julienner
olivolja och salt
Tillagning
Finriv det yttersta skalet från limen och pressa 2 tsk saft. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffarna. Forma till 20 små, fina biffar. Bryn de i olivolja och ugnsbaka de därefter ca 10 minuter på 100 C tills kärntemperaturen är 70 C.
Hacka lök, vitlök och ingefära. Mortla enbären. Fra¨s alltsammans i olivolja. Häll pa° vin och koka i ca 3 minuter. Häll sedan ner buljong och låt det koka i ytterligare 10 minuter. Tillsätt mjölk och grädde och låt det koka tills ca 6 dl återstår. Sila såsen och mixa ner smöret och smaka av med salt, precis före servering.
Krossa potatisen lite lätt under uppvärmning och smaka av med pressad citronsaft, olivolja och salt. Blanda ner gräslöken strax före servering.
Fräs juliennerna i olivolja några minuter tills de är al dente. Smaka av med salt.
Video
Se Mattias tillaga receptet
Fler recept av Mattias Larsson
Vi rekommenderar
Recept
Vegansk korallinsröra
Vegansk korallinsröra med "haviga" smaker, servera på rågbröd. Perfekt som förrätt.
Letar du efter hållbar inspiration till menyn? Inom ramen för vårt initiativ Utvalt med omsorg har vi tagit fram tre korta filmer där kocken Mattias Larsson lagar rätter med leverantörernas utvalda fokusprodukter – noggrant utvalda med omtanke om både smak och hållbarhet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.