Kyckling & linsfärssås, en klassiker i klimatsmart tappning. Med hälften av köttet utbytt mot proteinrik linsfärs blir såsen en mustig och smakrik partner till spagettin. Gott för både hållbarhet och hälsa.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Färssås
700 g Kycklingfärs
700 g Linsfärs formbar, vegansk (Bnr 451625)
3 msk Olivolja
3 st Gul lök, finhackad
5 st Vitlök, klyftor, finhackade
1,2 kg Krossade tomater
3 dl Kycklingbuljong
4 msk Tomatpuré
Salt, svartpeppar
Tillbehör
1 kg Spagetti, okokt
4 st Morot, stavar
50 gram Parmesan, hyvlad
Basilika, färsk
Tillagning
Fräs lök och vitlök i olivolja, mjuk, utan att den tar färg.
Lägg ner färsen och fördela i stekpannan, stek i 15 minuter.
Tillsätt tomat, kycklingbuljong och tomatpuré.
Låt sjuda till önskad konsistens.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda den nykokta spagettin med färssåsen och lägg på tallrikar.
Stroganoff av kycklingkorv med persiljemos och tomatsallad
Korv Stroganoff – en tidlös klassiker älskad av många. Här innehåller kycklingkorven 30 procent morot. Ett enkelt sätt att göra klimatskillnad utan att göra avkall på smaken.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.