Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kyckling Kra Pao

Recept skrivet av
Farang
Smakrik kycklingwok från Farang ämnade att dela vid bordet för att skapa en gemensam upplevelse. 
 

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
  • 8 st kycklinglårfileer utan ben skurna i 1 cm breda strimlor.
  • 2 st pak choy strimlad i 2 cm breda strimlor
  • ¼ kinakål strimlad i 2 cm breda strimlor
  • ¼ spetskål strimlad i 2 cm breda strimlor
  • 4 st fint skurna thai chili
  • 4 st fint skurna vitlöksklyftor
  • ostronsås
  • fisksås
  • stark thaibasilika (kra pao)
  • söt thaibasilika (horapa)
  • kycklingbuljong
TILL SERVERING
  • Kokt jasminris
 

Tillagning

Gör woken i två omgångar.
  1. Hetta upp en wokpanna till hög värme och börja med att steka hälften av kycklingen i lite matolja.
  2. Tillsätt hälften av chilin och vitlöken och rör om hela tiden.
  3. Tillsätt hälften av grönsakerna och woka tills lite färg, men fortfarande bra stuns i grönsakerna.
  4. Tillsätt ostronsås och fisksås och kycklingbuljong så att det blir lite simmigt.
  5. Smaka av, behövs mer sälta tillsätt fisksås efter tycke och smak.
  6. Lägg i en näve stark och söt thaibasilika och låt koka upp.
  7. Ta woken åt sidan och håll varmt.
  8. Upprepa proceduren en gång till med resten av ingredienserna.
  9. Garnera med mer stark och söt thaibasilika och servera.

Mer från Farang

Recept

Sataysås till brysselkål & aubergine

Sharefood från Farang -  en meny bygger på sydostasiatisk matkultur. 
 
Recept

Crab fried rice

Sharefood från Farang med sydostasiatiska smaker.
Recept

Asiatisk kålsallad

Kålsallad med bananblommor och smaker från sydostasien.
Inspiration

Farang - sharefood med sydostasiatiska smaker

På Farang serveras maten i enlighet med det sydostasiatiska tankesättet, med fokus på sharefood och autentiska smaker. Här används högkvalitativa råvaror och traditionella sydostasiatiska tillagningsmetoder. Allt som serveras är ett hantverk tillagat från grunden i restaurangens öppna kök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.