Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Krämig lasagne med smak av grillad paprika och spenat
Recept skrivet av
Valio
Laktosfri matglädje som alla kan ta del av. Valios kockar Mikael Ahlberg och Mattias Eriksson har tillsammans skapat detta recept som passar alla kök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
150 g Valio Eila® Laktosfri Cottage Cheese
125 g Valio Eila® Emmental Ost, riven
4 st Lasagneplattor Gastro 1 L Tomat, krossad
300 g Spenat, fryst
75 g Grillad paprika
2 dl Matkorn
1/2 dl Olja
1 1/2 st Morot, riven
1 1/2 st Vitlöksklyftor, rivna
1 st Lök, hackad
2 msk Grönsaksfond
2 msk Schalottenlökfond
1 msk Oregano
3 krm Paprikapulver
3 krm Chilipulver
Ingredienser Ostsås
1 L Valio Eila® Laktosfri Mellan Mjölkdryck
1 1/2 dl Valio Eila® Laktosfri Ostcréme
500 g Valio Eila® Normalsaltat Laktosfritt Smör
1 dl Vetemjöl
1 msk Grönsaksfond
Ingredienser Topping
4 dl Valio Eila® Laktosfri Crème Fraiche
2-3 msk Grönsaksfond
2-3 msk Tigersås
2 st Vitlöksklyftor, riven
Tillagning
Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med grönsaksbuljong (1/3 del).
Fräs lök, morot, vitlök och spenat i olja.
Tillsätt övrig grönsaksbuljong (2/3 del) och schalottenlökfond.
Tilsätt kryddor, krossad tomat, soltorkad tomat, matkorn och cottage cheese.
Koka på svag värme i ca 5-10 min.
Smält smör i kastrull och rör i mjöl och buljong.
Tillsätt mjölk och ostcreme under omrörning, låt koka på svag värme i ca 5 min.
Påbörja lasangelagren med att hälla i ca 3 dl av ostsåsen i ett smort bläck.
Varva lasagneplattor med ostsås och din vegetariska sås.
Avsluta med lasagneplatta, ostsås och riven ost.
Tillaga i ugn i 160° i ca 45 min. Låt vila 10 min innan servering, servera med toppingen.