Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Köttbullar på hybridfärs med gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

Recept skrivet av
KLS
Njut av klassiska köttbullar gjorda på hybridfärs, serverade med krämig gräddsås, rårörda lingon och pressgurka. Denna måltid erbjuder en balanserad kombination av smaker och texturer, perfekt för en familjemiddag.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Köttbullar
  • 1,3 kg Hybridfärs
  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk lökpulver
  • 0,5 tsk vitpeppar
Gräddsås:
  • 2,5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 msk svart vinbärsgelé
  • 1,5 msk soya
  • 2 msk maizenamjöl
  • Salt och peppar
Rårörda lingon:
  • 750 g rårörda lingon
  • 1,5 dl socker
Pressgurka:
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 5 msk ättiksprit(12%)
  • 2 gurka, tunt skivad
  • persilja
  • 2,5 kg potatis

Tillagning

Pressgurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättika och vänd ner gurkan i lagen.
  2. Låt stå under press tills servering, blanda ner persilja.
Rårörda lingon:
  1. Rör ihop lingon med socker tills sockret smält
Koka potatisen

Köttbullar:
  1. Blanda hybridfärsen med alla ingredienser och forma till bollar.
  2. Stek i smör eller olja.
Gräddsås:
  1. Blanda allt utom maizena och kryddor.
  2. Koka några minuter och red sedan av med maizena utrörd med lite vatten.
  3. Salta och peppra.

Artiklar från receptet | Fler recept från KLS

Hybridfärs 1,5kg
136093, Dalsjöfors Professional, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Grillad flat iron med bakade betor och vispat brynt salviasmör

Lätt att laga men med stor smak. Ja det är just vad man får när grillad flat Iron och bellaverdebroccolli får sällskap av söta betor, lätt besk sallad, lite sötsyrliga och heta senapsfrön. Och som pricken över i, en stor, rik, nötig och örtig smak från det brynta vispade smöret.
Recept

Flapsteak med rostade grönsaker

Flapsteak med rostade grönsaker och ljummen svamp- & linssallad.
Recept

Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris

Njurtapp är en smakrik detalj. Här serveras den med brynt smör, pepparrot och kapris. Receptet är framtaget av Svenskt Kött.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.