Bjud på en härlig hösträtt där saftiga, glazade kotlettracks möter en frisk och krämig sallad på äpple och blomkål. Pepparrot, senap och crème fraiche ger salladen en fin balans mellan sting och syra. Servera gärna med klyftpotatis för en komplett måltid.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg Scan kotlettracks
4 dl Scan grilla glaze East
Äppel- och blomkålssallad
3 dl lätt crème fraiche
0.5 dl riven pepparrot
0.5 dl skånsk senap
3 st röda äpplen - tunt skivade
500 g blomkål - tunt skivad
1 st lollo rosso i bitar
2 st romansallad i bitar
Tillagning
Blanda crème fraiche med pepparrot och senap.
Vänd försiktigt ner äpple och blomkål. Smaka av med salt och peppar.
Vänd försiktigt ner salladen i blomkåls- och äppelröran vid servering.
Grilla kotlettracksen på medelvarm grill tills de får fin färg. Pensla under tiden med glazen.
Kör klart köttet i kombiugn på 125 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila och pensla med återstående glaze.
Skär köttet i tjocka skivor.
Servera de grillade kotlettracksen med äppel- och blomkålssalladen och ev lite klyftpotatis.
Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris
En lättlagad och omtyckt rätt som passar både till vardag och lunchservering. Mild kotlett i sällskap med ett färgstarkt grönsaksris, toppat med en krämig äpple- och currysås.
Tre-i-ett-glace grillad karré med potatissallad och syrlig rotfruksallad
En mustig, långbakt karré med en smakrik glace och två fräscha sallader – en krämig potatissallad och en syrlig rotfruktssallad. Glacen ger köttet en fin balans mellan sötma och sälta, medan salladerna tillför både friskhet och textur.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.