Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kornbulgur-risotto med delikatessvamp och ostskum

Recept skrivet av
Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera
Kornbulgur-risotto med ostskum ger en unik smak med Good Grains kornbulgur, vars skonsamma behandling bevarar näringsämnen. Toppad med bland annat picklade kantareller och balsamicokokta champinjoner, är denna rätt både god och snygg.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Risotto
  • 900g Good Grains kornbulgur
  • 3st finhackad gul lök
  • 5dl vitt vin
  • 4dl grönsaksbuljong
  • 25g smör
  • 50g riven emmentaler
  • 90g riven Västerbottenost
  • 90g riven Rödbrokig SRB lagrad ost
  • Salt och peppar
Ostskum
  • 75g riven Rödbrokig SRB lagrad ost
  • 75g riven Emmentaler
  • 150 g mjölk
  • 50 g grädde
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1/5 tsk salt
 
Picklade kantareller 
  • 500g kantareller
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liten rödlök, skivad
 
Balsamicokokta champinjoner
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar efter smak
 
Dekoration
  • Palsternackschips
  • Ångad grönkål
  • Körvel

Tillagning

Risotto
  1. Koka kornbulgur enligt förpackningen.
  2. Tillsätt osten och rör om. 
  3. Få en härligt krämig konsistens med hjälp av ost och buljong.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Ostskum
  1. Mixa ost, mjölk, grädde, ägg, äggula i en kastrull på låg värme. 
  2. Mixa gärna med en stavmixer tills blandningen har nått en temp på 70 grader.
  3. Häll upp i sifon och tryck i två patroner.
  4. Vila i fem minuter.
  5. Skaka hårt och servera.
Picklade kantareller
  1. Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar om de är stora.
  2. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull tills sockret har löst sig.
  3. Tillsätt svartpepparkorn, lagerblad och rödlök i lagen.
  4. Lägg kantarellerna i en ren glasburk.
  5. Häll den varma lagen över kantarellerna så att de täcks helt.
  6. Sätt på locket och låt svalna. Förvara i kylskåp.
  7. Låt kantarellerna stå i minst 24 timmar innan servering för bästa smak.
Balsamicokokta champinjoner
  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. 
  2. Koka upp. Låt småputtra 10 minuter. 
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå i kylen över natten för att marineras. 
Servering
  1. Servera rätten i en djup tallrik. Börja med att lägga upp risotton, spritsa sedan ostskummet över. Toppa med picklade kantareller, balsamicokokta champinjoner, krispiga palsternackschips, ångad grönkål och avsluta med körvel.

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Bulgur av korn HT 2kg
127561, Good Grains, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Nyckelhålet
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rödbrokig SRB Lagrad 15 mån+ 13kg
116506, Falköpings Mejeri, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Från Sverige
  • Götaland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Laktosfri mjölkdryck 3% 1L
401208, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Från Sverige
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Patron gräddsifon N20 isi 50pack
908772, ISI
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept med Good Grains kornbulgur

Recept

Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.
Recept

Rimmad kolja med röd curry och kornbulgur

Denna rätt kombinerar det bästa av asiatiska smaker med en modern twist. Good Grains kornbulgur är inte bara ett näringsrikt alternativ, utan också en hållbar och mångsidig ingrediens som ger en härlig textur och fyllighet till rätten.
Recept

Tabbouleh på kornbulgur

Denna tabbouleh, baserad på Good Grains kornbulgur, är en näringsrik och smakrik sallad som mättar. Med sin nötiga smak och fylliga textur är kornbulgur en perfekt bas, medan färsk persilja, tomater och syrlig citron skapar en uppfriskande balans. En mångsidig rätt som passar lika bra som en frisk förrätt, ett färgstarkt tillbehör eller en huvudattraktion på tallriken.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.