En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,5 kg karré - putsad och skuren i 2x2 cm bitar
2 gula lökar - grovt hackade
3 morötter - slantade
3 vitlöksklyftor - finhackade
2 dl sultanrussin
3 msk olja
4 cm ingefära - riven
3 tsk hel spiskummin
3 kanelstänger
4 lagerblad
0,5 l krossade tomater
0,7 l vatten
0,5 dl kalvfond
2 citroner
1 lime
300 g gröna oliver
1 knippe persilja
10 portioner pärlcouscous tillagat enligt instruktioner (+ 1 tsk gurkmeja)
5 dl turkisk yoghurt
Salt, peppar
Tillagning
Sätt ugnen på 150 grader.
Hetta upp en panna med olja och fräs på köttet, lök, morötter, vitlök och russin. Tillsätt ingefära och spiskummin, salta och peppra.
När allt fått fin färg hälls det över i en tagine (eller en stekgryta). Tillsätt kanel och lagerblad och slå på tomater, vatten och kalvfond samt extra salt. Sätt på locket och tillaga i ugnen, i 1 timme.
Ta ut och lägg i tunt skivad citron och lime samt oliver. Fortsätt tillaga 1,5 timme i ugnen med lock.
Koka pärlcouscous enligt instruktion.
Toppa grytan med persilja och servera med couscous och yoghurt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.