Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt

Recept skrivet av
Scan
En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,5 kg karré - putsad och skuren i 2x2 cm bitar
  • 2 gula lökar - grovt hackade
  • 3 morötter - slantade
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 dl sultanrussin
  • 3 msk olja
  • 4 cm ingefära - riven
  • 3 tsk hel spiskummin
  • 3 kanelstänger
  • 4 lagerblad
  • 0,5 l krossade tomater
  • 0,7 l vatten
  • 0,5 dl kalvfond
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 300 g gröna oliver
  • 1 knippe persilja
  • 10 portioner pärlcouscous tillagat enligt instruktioner (+ 1 tsk gurkmeja)
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • Salt, peppar
 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Hetta upp en panna med olja och fräs på köttet, lök, morötter, vitlök och russin. Tillsätt ingefära och spiskummin, salta och peppra. 
  3. När allt fått fin färg hälls det över i en tagine (eller en stekgryta). Tillsätt kanel och lagerblad och slå på tomater, vatten och kalvfond samt extra salt. Sätt på locket och tillaga i ugnen, i 1 timme. 
  4. Ta ut och lägg i tunt skivad citron och lime samt oliver. Fortsätt tillaga 1,5 timme i ugnen med lock. 
  5. Koka pärlcouscous enligt instruktion. 
  6. Toppa grytan med persilja och servera med couscous och yoghurt.

Artiklar från receptet | Fler recept från Scan

Fläskkarré benfri rapsgris 2,19kg
868653, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Supermör fläsksida med smörad sötpotatispuré och fänkålssallad

En härlig rätt med asiatiska vibbar - lika lyxig som lättlagad.
Recept

Lök- och ölbräserad kotlett med äpple och salvia i brynt smör

Denna gryta är så mustig och god, lätt att förbereda och värma igen. Godare ju längre den får stå och puttra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.