Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Ett curryrecept späckat med grönsaker. Serveras med en söt-syrlig kokosyoghurt och ett härligt rött ris.
Ingredienser
Kokosyoghurt
7 ½ dl mezeyoghurt, grekisk eller turkisk
7 ½ dl riven kokos
2-3 st vitlöksklyfta, finhackad
2 dl koriander
2 ½ msk flytande honung
2 ½ msk limejuice
Karahigryta
2 kg kycklinglårfilé
2-3 st gul lök
2 rödlök
3 morot
2 röd paprika
1 l kycklingbuljong
1000 g kokosmjölk
9-10 msk gul curry
salt
malen svartpeppar
olja och smör till stekning
Tillbehör
2 l kokt rött ris eller råris
3 st salladslök strimlade
koriander
lime i halvor eller klyftor
rostade kokoschips
Tillagning
Kokosyoghurt
Mixa ihop alla ingredienserna.
Karahigryta
Dela kycklinglårfiléerna i två bitar vardera.
Fräs kycklingen i smör och olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en bunke.
Skala och strimla löken och rödlöken. Skala och skiva moroten. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
Fräs grönsakerna i smör och olja.
Lägg kycklingbitarna i en kastrull, häll på kycklingbuljongen, kokosmjölken och curryn, koka upp. Låt koka 5 minuter.
Lägg sedan i grönsakerna och sjud ytterligare 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vid servering
Servera med rött ris eller råris, strö salladslöken över.
Lägg på koriander och servera lime, rostade kokoschips och kokosyoghurt vid sidan om.