En härlig kombination av spröd kakaotartelett och len vit chokladcremeux med vanilj. De färska hallonen ger en fin balans till den rika chokladsmaken och skapar en harmonisk smakupplevelse. En dessert som är både enkel att imponera med och underbart god att njuta av!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Form
10 st Mördegstartelett Kakao 8 cm
Vit Chokladcremeux
400g Vispgrädde 36%
250g Grekisk yoghurt Naturell
500g Vit Choklad Napal Pellets
6g Gelatinpulver Active Gelatin
15g Vaniljsocker EKO
Dekoration
Färska hallon
Chokladdekoration Mörk Spiral
Choklad Blossom Jordgubb
Marmorerad choklad Blossom
Färska bär och/eller frukter
Tillagning
Vit Chokladcremeux
Värm upp grädden till 82 grader.
Mixa gradvis ner gelatinpulver Active Gelatin i grädden med stavmixer.
Tillsätt därefter vaniljsockret till gräddblandningen och blanda ihop.
Häll den heta gräddblandningen över chokladen och mixa slät med stavmixer.
Blanda i yoghurten och vispa ihop till en slät kräm. Låt svalna.
Montering
Fyll tarteletterna med cremeuxen och dekorera med färska hallon på toppen och chokladdekoration Mörk Spiral. Addera frukt och/eller bär samt choklad blossom på tallriken efter tycke och smak.
Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Kakaotartelett med chokladcremeux och hallonmousse
En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.