En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Form
10 st Mördegstartelett kakao 8cm
Chokladcremeux
400 g Vispgrädde
230 g Mjölk 3%
54 g Glykossirap
72 g Äggula
280 g Mörk choklad Tobado pellets 64,5%
5 g Gelatinpulver Active Gelecta
Hallonmousse
500 g Culinaire mousse, 1 påse
6 dl Puré hallon
4 dl Kallt vatten
Livsmedelsfärg röd
Dekoration
Färska hallon
Chokladdekoration mörk spiral
Vi rekommenderar
Recept
Prinsesstårta
Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Värm mjölk och grädde till 85 grader. Blanda äggula och glykossirap separat.
Blanda en del av den varma gräddblandningen med äggemulsionen (äggula och glykossirap).
Tillsätt gradvis resten av mjölk/gräddeblandningen och värm till 82 grader.
Tillsätt Gelatinpulver Active Gelecta under omrörning.
Häll den heta blandningen över chokladen och mixa slät med stavmixer. Låt svalna.
Hallonmousse och dekoration
Blanda 6 dl fruktpuré och 4 dl kallt vatten samt några droppar livsmedelsfärg för att få extra kulör.
Blanda noggrant ner moussepulvret och låt blandningen vila några minuter.
Vispa på högsta hastighet i 4 till 8 minuter. Häll upp i spritspåse.
Montering
Fyll tarteletterna med Chokladcremeux och spritsa hallonmoussen i önskad design på toppen av chokladen.
Dekorera med färska hallon och chokladdekoration Mörk spiral.
Vi rekommenderar
Recept
Prinsesstårta
Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.