Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Jansson tarte flambé
Recept skrivet av
Arla
Kavla ut din Jansson i jul! När den svenska klassikern möter den franska pizzan från Alsace väcks smaker som dina gäster kommer att älska.
Ingredienser
Deg:
1 kg vetemjöl
25 g salt
550 g vatten
75 g rapsolja
Topping:
750 g Arla®Pro schmand
500 g gul lök, tunnskivad
360 g mandelpotatis, tunnskivad
300 g Kvibille® Cheddar, grovriven
300 g ansjovisfilé
ca 50 g dill, plockad
Artiklar från receptet
082826, Kvibille®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
450528, Arla® Pro, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Deg:
Blanda vetemjöl och salt, tillsätt vatten och olja, blanda ihop till en deg, addera mer mjöl om degen är för kladdig.
Täck degen och låt vila minst 30 min.
Topping:
Sätt ugnen på 250°
Dela degen i 165 g bitar och kavla ut tunt på mjölat bord.
Lägg botten på bakplåtspapper.
Bred ca 75 g Schmand per botten, lämna ca 1 cm till kanten.
Lägg på lök, potatis och ost.
Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten.
Grädda ca 7–10 min tills det börjar få fin färg.
Ta ut och toppa med ansjovisfiléer och dill.
Salta och peppra.
Artiklar från receptet
082826, Kvibille®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
450528, Arla® Pro, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Julrulle
Förnya sillbordet med en vietnamesisk julrulle med rispapper. Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag.
Vi rekommenderar
Recept
Ost & skinkdumpling
Doppa dumplings! Bjud dina gäster på en exotisk dopp-i-grytan. Skinkspadet är smaksatt med asiaiska kryddor och till buljongen serveras dumplings med skink-och cheddarfyllning.
Vi rekommenderar
Recept
Köttbullar med cheddar och jalapeno
Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeno blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse.