Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Helstekt piggvar med friterad lök, sotad färsklök och smörsås. Servera gärna med dillslungad färskpotatis och sotad citron.
Ingredienser
Lagom åt : 10 personer
Picklad tång
50 g torkad sockertång
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Friterad lök
5 st skivade gula lökar
Maizena
Sotad färsklök
Smörsås
50 g gräslök
50 g spenat
100 g rapsolja
5 dl crème fraiche
2 dl smör
2 dl äggula
1 citron
100 g tångcaviar
salt
Piggvar
Ca 400 g hel piggvar per portion
3% saltlag
Majsmjöl
Smör
Tillagning
Picklad tång
Koka upp 1-2-3 lagen och häll över tången, låt svälla i minst ett dygn.
Friterad lök
Doppa löken i Maizena och fritera tills krispiga, salta.
Sotad färsklök
Dela lökarna på längden. Marinera lökarna i salt och rapsolja. Rosta av på 250° tills de fått rejält med färg.
Smörsås
Mixa gräslök, spenat och rapsolja på högsta hastighet, 10 minuter.
Värm crème fraiche, smör och äggula i kastrull tills såsen börjar tjockna, smaka av med citron och salt.
Vänd ner gräslöksoljan och toppa med tångcaviar.
Piggvar
Putsa piggvaren och spola ren. Rimma i saltlagen i ett dygn.
Torka väl och panera i majsmjöl.
Stek först i rapsolja och ös sedan i smör tills innertemperaturen når över 45°.
Servera gärna med dillslungad färskpotatis och sotad citron.
Vi rekommenderar
Recept
Vitling med misosmörsås
Vitling med misosmörsås och honung- och citronmarinerad broccolisparris.
Vi rekommenderar
Recept
Kycklingnuggets med rökig majo
Kycklingnuggets med rökig majo och krispig råkostsallad.
Vi rekommenderar
Recept
Tartelette med jordgubbsmoussse
Tartelette med smak av mandel, viol och jordgubb.
Vi rekommenderar
Inspiration
Uppfiskat på Joels brygga – en närproducerad meny
På Läjet i Träslövsläge, en pittoresk sommaridyll och fiskehamn strax söder om Varberg, ligger Joels brygga. En fisk- och skaldjursrestaurang precis intill havet med eget rökeri. Här har de verkligen hållbarhet i fokus - alla råvaror väljs ut med omsorg från lokala fiskare och odlare, för att därefter komponeras och förädlas av deras passionerade kockar.