Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,2 kg Lithells kotlettrad med sky, sous vide
Tomatsås diablo
200 g Ölkorv, Hot Amigo
1 st Gul lök
4 msk Olivolja
2 st Vitlök klyftor
1 tsk Sambal Oelek
400 g Krossade tomater
100 g Gröna oliver
4 dl Tomatpuré
1 tsk Strösocker
Salt
Vitpeppar
Tillagning
Skiva köttet och lägg på bleck.
Värm försiktigt i ugn 80°C före servering.
Tomatsås:
Hetta upp oljan och bryn bacon och lök.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kycklingfond. Låt det koka i 10 minuter.
Tillsätt Sambal Olek, vitlök och farinsocker. Låt koka ytterligare 5 minuter.
Lägg i oliverna och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera köttet tillsammans med spenattagliatelle och tomatsås.
Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells
Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!
Oxbringa med rotsaker, persiljekräm och riven pepparrot
Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.