En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,3 kg fläskytterfilé, putsad
350 g HELLMANN’S Professional Majonnäs
300 g vatten
150 g Maizena Majsstärkelse
250 g panko eller glutenfritt ströbröd
300 g gröna ärtor
1,3 kg kokt kulpotatis
200 g smör till stekning och ärtor
salt
svartpeppar
rapsolja till stekning
Vispat kaprissmör
300 g smör, osaltat
60 g kapris, hackad
10 g kapris
40 g citronjuice, färskpressad
1 st citron (endast det rivna skalet)
5 g salt
5 g Worcestershiresås
1 g svartpeppar, malen
cayennepeppar
Rödvinssås
2 st schalottenlök
70 g morötter
1 msk rapsolja
1 msk SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad
700 ml vin, rött
1 st timjankvist
1 st rosmarin, färsk kvist
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl Knorr Oxfond, koncentrerad
9 dl vatten
3 st champinjoner, färska
1 st tomat
salt
nymald svartpeppar
Maizena Majsstärkelse
Tillagning
Stycka fläsket i 10 bitar à 130 g. Banka köttet mellan plast med ett platteringsjärn eller en liten kastrull. Schnitzlarna ska vara max 0,5 cm tjocka.
Vispa upp Hellmann’s Professional med vatten. Lägg Maizena respektive ströbröd i varsitt bleck. Salta och peppra lite i majsstärkelsen. Doppa sedan schnitzlarna i 1. Maizena 2. Hellmann’s-smet och 3. ströbröd.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller på ett stekbord. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Salta.
Stek potatisen i smör och olja. Värm de gröna ärtorna med lite smör. Servera med stekt potatis, ärtor, rödvinssås, kaprissmör och citron.
Vispat kaprissmör
Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa tills smöret är vitt och luftigt.
Rödvinssås
Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften.
Lägg i örter och slå på oxfond. Koka ner till 1/3.
Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter.
Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena.
Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. -Daniel Müllern
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.