Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

HELLMANN’S-panerad fläskschnitzel

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,3 kg fläskytterfilé, putsad
  • 350 g HELLMANN’S Professional Majonnäs
  • 300 g vatten
  • 150 g Maizena Majsstärkelse 
  • 250 g panko eller glutenfritt ströbröd
  • 300 g gröna ärtor
  • 1,3 kg kokt kulpotatis
  • 200 g smör till stekning och ärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja till stekning
Vispat kaprissmör
  • 300 g smör, osaltat
  • 60 g kapris, hackad
  • 10 g kapris
  • 40 g citronjuice, färskpressad
  • 1 st citron (endast det rivna skalet)
  • 5 g salt
  • 5 g Worcestershiresås
  • 1 g svartpeppar, malen
  • cayennepeppar
 
Rödvinssås
  • 2 st schalottenlök
  • 70 g morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad
  • 700 ml vin, rött
  • 1 st timjankvist
  • 1 st rosmarin, färsk kvist
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl Knorr Oxfond, koncentrerad 
  • 9 dl vatten
  • 3 st champinjoner, färska
  • 1 st tomat
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Maizena Majsstärkelse 
 
 

Tillagning

  1. Stycka fläsket i 10 bitar à 130 g. Banka köttet mellan plast med ett platteringsjärn eller en liten kastrull. Schnitzlarna ska vara max 0,5 cm tjocka.  
  2. Vispa upp Hellmann’s Professional med vatten. Lägg Maizena respektive ströbröd i varsitt bleck. Salta och peppra lite i majsstärkelsen. Doppa sedan schnitzlarna i 1. Maizena 2. Hellmann’s-smet och 3. ströbröd. 
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller på ett stekbord. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Salta. 
  4. Stek potatisen i smör och olja. Värm de gröna ärtorna med lite smör. Servera med stekt potatis, ärtor, rödvinssås, kaprissmör och citron. 

Vispat kaprissmör

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa tills smöret är vitt och luftigt. 

Rödvinssås

  1. Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.  
  2. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften.  
  3. Lägg i örter och slå på oxfond. Koka ner till 1/3.  
  4. Skär champinjoner och tomat i bitar.  Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter.  
  5. Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena.  
  6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 

Artiklar från receptet

Oxfond koncentrerad 1L
101368, Knorr, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Professional majonnäs 50% 5L
127126, HELLMANN´S, Spanien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Majsstärkelse Maizena 2,5kg
143016, MAIZENA, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Unilever Food Solutions

Recept

Boeuf bourguignon

Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott.
-Daniel Müllern
Recept

Pasta Carbonara

En krämig carbonara med massor av smak som du förbereder dagen innan servering. Enkelt, smidigt och gott!
Recept

Poké Bowl med fisk och skaldjur

En måltidssallad med fisk, skaldjur och massor av smak!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.