Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Helbakad blomkål med Gotlandslinser
Recept skrivet av
Mattias Bosta
Helbakad blomkål med sallad på Gotlandslinser och vinterblad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Helbakad blomkål
4 st blomkålshuvuden
3 liter yoghurt
2 msk paprikapulver
2 msk hel spiskummin
2 msk hela korianderfrön
1 msk gurkmeja
1 msk chiliflakes
1 msk salt
Linssallad
1 kg gotlandslinser
10 st vintertomater nerskurna i mindre bitar (Marinda eller Raf-tomat)
3 st morötter (tunnhyvlade)
2 st citroner, zest och juice
Olivolja
2 st huvuden Tardivo
Tillagning
Bakad blomkål
Rosta alla kryddor i en panna och mortla dem väl.
Blanda kryddorna med yoghurten och täck den hela blomkålen med blandningen.
Rosta blomkålen i ugn på 185° i 35 minuter eller tills den fått fin färg och är mjuk.
Linssallad
Koka linserna tills mjuka, skölj i kallt vatten.
Blanda linserna med resterande av grön sakerna och smaksätt med zesten från 2 citroner och pressa sedan ut juicen.
Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak.