Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med till exempel blåbärskompott och små maränger för en härlig dessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat - servera hallonchantillyn strax efter uppvispningen.
Ingredienser
Receptet ger: 500 g kräm
80 g fryst hallon
70 g florsocker
150 g Arla Ko® Vispgrädde
200 g Arla® Pro Smetana
Tillagning
Smält hallonen i en kastrull. Tillsätt florsockret och låt sjuda ca 5 min.
Mixa hallonsmeten med grädden. Plasta mot ytan och kyl över natten.
Vispa upp massan till en fluffig kräm. Tillsätt smetanan under vispningen och spritsa upp i portionsglas.
Bäst resultat blir det om hallonchantillyn serveras strax efter uppvispningen.
Tips: Använd bär efter säsong, T ex blåbär, jordgubbar, vinbär eller lingon. Vill man inte ha kärnor så kan man passera eller använda färdig puré.
Cheesecakekrämen är lätt att ha förberedd och spritsas i glas. Toppa krämen med t ex blåbärskompott eller stekta nektariner beroende på säsong. Få lite crunch till desserten med t ex rostat havrecrunch eller mimimaränger. Receptet är framtaget av Disa Molin för Arla.
Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa med till exempel chokladganache och rostad vit choklad, som en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev. som merförsäljning.
Citron posset, eller lemon posset, är en omtyckt dessert som är lättlagad och perfekt att förbereda. Toppa den syrliga desserten med till exempel söt blåbärskompott och spröda minimaränger. En dessert som passar året om och blir en uppskattad avslutning på lunchen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.