Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd
Recept skrivet av
Arla
Frökens favorit, men till och med det mest kräsna barnet äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Grön ärtsoppa
2 gula lökar, ca 150 g
2 vitlöksklyftor
500 g potatis
50 g grönsaksbuljong
1 liter vatten
6 dl Arla® vispgrädde
1 kg gröna ärter
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Ägghalvor
10 ägg
Rödbetsbröd
500 g Arla® standardmjölk
25 g jäst
20 g flytande honung
8 g salt
45 g olja
70 g havregryn
500 g finrivna rödbetor
750 g vetemjöl
Från receptet
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Tillagning
Grön ärtsoppa
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.
Fräs lök, vitlök och potatis i olja på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt buljong, vatten och grädde, låt sjuda ca 10 min.
Tillsätt ärterna, koka upp och mixa soppan slät.
Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Koka äggen ca 8 min. Spola dem kalla. Skala och dela äggen i halvor.
Rödbetsbröd
Värm mjölken till ca 37°.
Smula jästen i en degbunke och lös upp med mjölken.
Blanda alla ingredienser och arbeta degen smidig, ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
Platta ut degen i ett smort bleck. Skär i portionsrutor och låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Grädda bröden i 175° 15-20 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Till servering
Servera soppan med ägghalvor och bröd med smör.
Från receptet
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Vi rekommenderar
Recept
Sötpotatisstomp
Det färggranna stompet blir ett uppskattat tillbehör till exempelvis paprikastekt kyckling.
Vi rekommenderar
Recept
Ugnsomelett med svamp- och ostcrème
Omelett är en omtyckt rätt som kan varieras och vara ett fint komplement på lunchmenyn. Här toppas ugnsomeletten med stekt svamp och en smakrik ostcrème som gör rätten komplett.
Vi rekommenderar
Recept
Grilling mac and cheese med syrad kålsallad
Comfort food när den är som bäst. Maxa din mac and cheese med Grilling cheese och servera som tillbehör eller hel rätt.