Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Grattade blåmusslor med tomat och chilipeppar
Recept skrivet av
Klas Lindberg
Gratinerade blåmusslor med smak av tomat och chili.
Ingredienser
Snacksportioner lagom för:
10 personer
Blåmusslor
1 gul lök, fint skuren
1 vitlöksklyfta, fint skuren
Rapsolja
1 nät blåmusslor
Vatten
Torkade tomater
2 tomater, delade på mitten
Salt och svartpeppar
5 kvistar färsk timjan
2 msk rapsolja
Chiliolja
3 dl rapsolja
3 msk röd chili
Chiliströbröd
1,5 dl ströbröd
Chiliolja
Salt
Friterad potatis
1 stor potatis, fint riven
3 dl olja
Vid servering
Salt
Svartpeppar
Dijonsenap
Tillagning
Blåmusslor
Fräs löken och vitlöken i lite olja, tillsätt musslorna och en skvätt vatten.
Ånga under lock tills de öppnar sig. Slå ut på en plåt och låt svalna.
Plocka ur musslorna från skalen och rensa från skägget.
Sila buljongen och spara till framtiden.
Plocka undan 0,5 deciliter av lökfräset och spara.
Lägg undan de största skalen till servering, du behöver ett från varje mussla.
Torkade tomater
Sätt ugnen på 120 grader.
Fördela tomaterna på en plåt, krydda med salt och svartpeppar.
Repa timjan över tomaterna och dressa med rapsolja.
Torka i ugnen cirka 3 timmar.
Skär tomaterna i tärningar.
Chiliolja
Värm rapsoljan till 90 grader och mixa med röda chilin i ett par minuter tills den blir knallröd.
Sila och låt svalna.
Chiliströbröd
Fräs ströbrödet tillsammans med lite chiliolja och salt.
Låt svalna.
Friterad potatis
Spola potatisen fri från stärkelse, torka rejält torr.
Fritera frasig och gyllene.
Låt rinna av på papper.
Servering
Värm en ugn på grilleffekt på 250 grader.
Vänd upp musslorna med löken från koket och tärnad torkad tomat. Smaka av med salt, svartpeppar och dijonsenap.
Fördela en mussla och tomathack i varje mussla.
Toppa varje mussla med lite chiliströbröd.
Gratinera musslorna gyllene i ugnen.
Avsluta med att droppa lite chiliolja och potatissmul på varje mussla.
Vi rekommenderar
Recept
Snacksbricka 2.0
Snacksbricka med friterad surdeg, boquerones på siklöja, kräm på gula ärtor och lagrad hårdost.
Vi rekommenderar
Recept
Moules à la crème
Isade musslor med ramslök, syrad lök och grädde.
Vi rekommenderar
Inspiration
Kokboken Framtidens krogklassiker
Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.