Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Gnocchi med bakad kål, stekt svartkål och Bredsjö hårdost.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Gnocchi
4 kg potatis
6-8 dl vetemjöl
Salt
6 st ägg
1 påse svartkål (strimlad)
2 askar champinjoner (kvartade)
Rostad spetskålscrème
4 st spetskålshuvuden
5 dl vispgrädde
200 g smör
1 st citron
Salt efter smak
Tillagning
Gnocchi
Koka potatisen med skal. Skala denna och pressa.
Blanda i ägg och salt och lite mjöl i taget.
Smeten/degen ska precis sluta klibba mot fingrarna.
Rulla ut i 2 cm tjocka rullar och skär med kniv eller degskrapa i 2 cm långa ”kuddar” och lägg på mjölad plåt så de inte klibbar ihop.
Koka i saltat vatten, tills kuddarna flyter upp.
Stek gnocchin i rikligt med smör tills gyllen bruna. Stek svartkålen och champinjonerna separat.
Rostad spetskålscrème
Dela spetskålen i kvartar och rosta med salt och olja i ugn på 195° tills kålen fått rejält med färg.
Dela ner hälften av kålen och koka med grädde och smör tills grädden reducerat ner.
Mixa och smaksätt med salt och citron.
Riv osten över vid servering.