Enkel och god tårta som med fördel går att göra långt i förväg och passar året om. Det går jättebra att byta ut bären till det man gillar bäst eller som passar årstiden. Gör den till din egen favorit.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tårtbotten
200 g mixade kakor eller digestivekex
80 g smör, smält
20 g kokosflingor
Rabarber- och jordgubbskompott
200 g jordgubbar + 200 g rabarber (alt. 400 g rabarber)
3 dl socker
1 st vaniljstång
2 msk kokosflingor
6 st äggulor
2 dl socker
5 dl grädde
1 dl yoghurt naturell
Tillagning
Tårtbotten
Mixa kakor och kokosflingor till en smulig massa och häll sedan på smält smör.
Fördela i en form som är 20-24 cm med löstagbar botten.
Rabarber- och jordgubbskompott
Koka ihop rabarber, jordgubbar och kokosflingor med socker och vaniljstång. Låt kallna helt.
Vispa äggulorna och sockret i ett hett vattenbad tills det är tjockt och fluffigt. Låt kallna något.
Blanda med rabarber- och jordgubbskompotten. Låt kallna helt.
Vispa grädden löst och blanda i yoghurten.
Vänd sedan ner rabarber- och jordgubbskompotten.
Fördela fyllningen på kakbotten och frys i ett par timmar innan servering.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.