Vår ekologiska premiumgranola med kakao och kokos ger en smakrik och fiberrik bas i dessa enkla bars – perfekta som mellanmål, fika eller att ta med på språng. Receptet är inspirerat av brittisk flapjack men passar lika bra på den svenska menyn.
Ingredienser
Lagom åt: ca 10 personer
500 g premiumgranola med kakao och kokos
100 g kokosolja
200 g torkad tranbär
80 g honung
1,5 dl hett vatten
Tillagning
Sätt ugnen på 120°C.
Finhacka den torkade frukten.
Smält kokosoljan försiktigt.
Blanda granola, torkad tranbär, kokosolja, honung och hett vatten i en stor bunke. Rör ihop ordentligt så allt blandas jämnt.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form (ca 20x30 cm) och jämna till ytan med baksidan av en sked.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna helt innan du skär upp i bitar.
Tips!
Barsen håller sig bra i kylen och är smidiga att ta med. Variera gärna med olika sorters torkad frukt eller nötter för att ge dina gäster något nytt.
En smoothiebowl är ett uppskattat inslag till frukost, brunch eller som ett fräscht mellanmål. Här toppas den med vår ekologiska premiumgranola med torkade jordgubbar och generöst med färska bär – både gott och vackert på buffé eller i caféet.
Vår naturella premiumgranola, tillverkad i Sverige av ekologiska råvaror, passar utmärkt även i klassiska bakverk. Här används den som ett krispigt täcke i en enkel och uppskattad äppelsmulpaj – perfekt till dessert, fika eller buffé.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.