Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Potatissifon, fermenterad ramslök och krispigt skinn.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Potatisskum/sifon
250 g reduktion
125 g pressad potatis
50 g crème fraiche
Reduktion
5 dl vitt vin
1 gul lök, finhackat
3 kvistar timjan
3 klyftor vitlök
Koka ner till hälften
Bakade potatisskivor
Färskpotatis
Brynt smör
Flädervinäger
Rostad kycklingsås
Hårt reducerad mörk kycklingbuljong
Flädervinäger
Salt
Krispigt kycklingskinn
4 st lårskinn från kyckling
Salt
Olja
Vitlök
Timjan
Picklade ramslöksknoppar
100 knoppar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Fermenterad ramslök
Vintips!
Hållbara Val
778902, WINEPARTNERS, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Tillagning
Potatisskum/sifon
Blanda till en jämn och ganska rinnig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ladda med dubbla patroner i sifon och värm till 60°.
Reduktion
Koka ner ingredienserna till hälften.
Bakade potatisskivor
Skiva färskpotatis om ca 2 mm-skivor.
Baka av dem i vacuumpåse med brynt smör och flädervinäger.
Ånga 100° i 20 minuter.
Krispig kyckling
Lossa skinnet och dra bort det från låren (spara till krispigt skinn).
Baka kycklinglåren i lite olja, vitlök och timjan i vacuumpåse på 70° över natten.
Plocka isär och låt svalna.
Stek i varm panna tills de blir krispiga.
Krispigt kycklingskinn
Bred ut skinnen på smörpapper och täck med ett smörpapper till.
Lägg på plåt och en plåt till ovanpå.
Baka på 160° i ca 25-30 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga.
Låt rinna av på papper, salta.
Bryt i små ljuvligt krispiga bitar.
Fermenterad ramslök
Salta de sköljda ramslöksbladen noga med 2 % salt.
Låt stå i glasburkar i rumstemperatur några dagar så de vätskar ur sig.
Pressa ner bladen i vätskan så att ingen luft kommer åt bladen.
Förvara i kyl. Detta håller många år.
Vintips!
Hållbara Val
778902, WINEPARTNERS, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Artiklar ur receptet
142943, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
254078, F&G M/S, Kina
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
128843, LPM Potatis, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
514794, MALMÖ VINÄGERF, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)