Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
2 st sötpotatisar
2 dl solroskärnor
2 st lime
½ dl rapsolja
salt
Tillagning
Dela sötpotatisen i halvor. Ugnsrosta dem på 250 graders värme i cirka 25 minuter.
Låt svalna och avlägsna skalet. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Mixa sötpotatis, solroskärnor, limejuice, olja och salt till ett smör. Servera som pålägg, dipp eller sås.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.