Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller
Recept skrivet av
Daniel Müllern
Omtyckt julrätt. Här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk, serveras med grillat bröd.
Ingredienser
Receptet ger:
10 portioner Kycklingbuljong
1 l Knorr Kycklingfond koncentrerad
2 msk soja
2 st limeblad
3 st kryddpepparkorn
1/3 röd chilipeppar
1 msk fisksås
2 msk sesamolja
Frikadeller
300 g kycklingfärs
1 dl Rama Professional Visp 31%
2 st äggulor
1 msk soja
5 g salt
3 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
1 krm svartpeppar
Till servering 10 skivor surdegsbröd, t.ex. levain
Tillagning
Kycklingbuljong
Värm kycklingbuljongen med soja, limeblad, peppar och fisksås.
Låt stå på medelvärme i minst 1 timme.
Frikadeller
Mixa den kalla kycklingfärsen med salt, soja, äggulor och Rama Professional Visp 31%. Tillsätt sesamolja, rostad lök och svartpeppar.
Forma till små frikadeller och lägg ner dem i buljongen.
Låt dem sjuda i buljongen ca 25 minuter.
Servera allt i grytan på bordet med nygrillat bröd.
Från receptet
275412, Knorr, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
352286, Knorr, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
325637, Rama Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Fler julrecept signerade Daniel Müllern
Vi rekommenderar
Recept
Ratatouille med getost
Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Vi rekommenderar
Recept
Pumpa- och morotssoppa med räkor och musslor
Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Vi rekommenderar
Recept
Vegetariska bullar ”No meatballs”
Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.