Citron posset, eller lemon posset, är en omtyckt dessert som är lättlagad och perfekt att förbereda. Toppa den syrliga desserten med till exempel söt blåbärskompott och spröda minimaränger. En dessert som passar året om och blir en uppskattad avslutning på lunchen.
Ingredienser
Receptet ger: 500 g posset
400 g Arla Ko® Vispgrädde
100 g strösocker
0,5 st vaniljstång, urskrapade frön
60 g pressad citronsaft
finrivet citronskal, efter smak
Tillagning
Koka upp grädde, socker och vaniljfrön, låt sjuda i 3 min.
Tillsätt citronsaft och skal och rör om.
Häll upp smeten i portionsglas eller portionsformar och ställ i kyl över natten.
Tips: Torka vaniljstången i ugn på 60° med öppet spjäll över natten. Mixa de torra stängerna fint med socker till vaniljsocker.
Cheesecakekrämen är lätt att ha förberedd och spritsas i glas. Toppa krämen med t ex blåbärskompott eller stekta nektariner beroende på säsong. Få lite crunch till desserten med t ex rostat havrecrunch eller mimimaränger. Receptet är framtaget av Disa Molin för Arla.
Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med till exempel blåbärskompott och små maränger för en härlig dessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat - servera hallonchantillyn strax efter uppvispningen.
Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa med till exempel chokladganache och rostad vit choklad, som en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev. som merförsäljning.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.