Prova detta recept på växtbaserad chokladmousse av Adam Thulin, i samarbete med Violife Professional. I detta härliga recept möts grillade nektariner, som plockar upp mycket grillsmak, och den lite udda men välsmakande kombon choklad och havtorn. Spännande smaker tillsammans med en chokladmousse som är baserad på Flora Plant Visp 31% - perfekta desserten för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1000 g Flora Plant Visp 31%
50 g Flora Plant B+tter
50 g socker
400 g mörk choklad, grovhackad
salt
1250 g nektariner (ca 10 st), halverade och urkärnade
50 g citronsaft
100 g honung
250 g havtorn, frysta tinade
175 g honung, flytande
125 g paranötter, grovhackade (går att byta ut till solrosfrön)
ringblomma
havtornsolja
Tillagning
Koka upp 250 g Flora Plant Visp 31% med sockret så att det smälter.
Vänd ner chokladen och rör tills en slät chokladkräm, låt svalna.
Vispa ner resten av Flora Plant Visp 31% tills fluffig och fin mousse.
Smaka av med salt. Låt stå kallt innan servering.
Pensla nektarinerna med smält Flora Plant B+tter och grilla på båda sidor tills de fått ordentlig grillyta.
Ta bort från grillen och pressa citronsaft på, samt ringla honung över, låt svalna.
Skär i grova bitar vid servering.
Blanda havtorn med honung och låt stå låt minst 20 minuter.
Lägg chokladmousse i botten toppa med nektariner, havtorn, paranötter och ringblomma. Droppa havtornsolja över.
Adam rekommenderar att servera rätten när nektarinerna fortfarande är varma och när chokladmoussen kommer direkt från kylen, så att kontrasten mellan varmt och kallt blir tydlig i rätten.
Fler recept från Violife Professional / Adam Thulin
Vi rekommenderar
Recept
Krämiga lupinbönor med chermoula
Prova detta recept av Adam Thulin i samarbete med Violife Professional. Lupinbönan, som introducerades till Sverige på 1800-talet, är smörig i smaken och har en tuggig konsistens. Denna mellanrätt passar till mycket men fungerar även som ensamrätt. De krämiga bönorna toppas med nordafrikansk chermoula och riven Violife Greek White.
Inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och rostat bovete
Prova Adam Thulins recept på inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och bovete. Receptet är inspirerat av Adams mormor som ofta gjorde stora mängder av inkokta päron i syltburkar och ställde i matförrådet. För dig som vill erbjuda dina gäster en unik och nostalgisk dessert, är detta recept ett utmärkt val. Den vispade Flora Plant Visp 31% ger en modern twist och passar perfekt för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.