Receptet kommer från vinnaren av Lantmännen Cerealias baktävling för offentliga kök. Tävlingen gick ut på att deltagarna skulle använda rester från mat och stoppa i brödet, i detta fall Chili sin carne.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
5 dl vegetarisk chili con carne (chili sin carne)
2 paket torrjäst
6 dl havredryck
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
2 dl olja
1 1/2 l eko vetemjöl (kan behövas mer)
Tillagning
Mixa chili sin carnen.
Värm havredrycken.
Häll vetemjöl, torrjästen, sirap, salt, olja och Chili sin carnen i en bunke.
Tillsätt mjölken och blanda allt till en smidig deg.
Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
Forma 4 limpor.
Låt jäsa i en timme.
Pensla brödet med lite sirap utrört i vatten och strö på lite solrosfrön.
Grädda i 190–200 grader till innertemperatur är 95 grader.
Artiklar från receptet | Fler recept från Lantmännen
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.