Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Cheesecake med passionsfruktkräm

Recept skrivet av
Skånemejerier
Fresta med en fräsch och exotisk cheesecake där syrlig passionsfruktkräm möter len färskost och krämig crème fraiche på en klassisk botten av digestivekex. Den tropiska toppingen av passionsfrukt ger både färg och friskhet – perfekt som lyxig dessert.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Botten

  • 15 st digestivekex 
  • 75 g Skånemejerier Smör, smält 

Fyllning 

  • 5 st gelatinblad 
  • 2 st ägg 
  • 400 g Président Tartimalin Färskost 
  • 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche 
  • 1 dl strösocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 st citron, zest och saft 

Topping 

  • 1 st gelatinblad 
  • 4 msk vatten 
  • 2 msk socker 
  • 1 dl passionsfrukt

Tillagning

  1. Mixa kexen till smulor. Rör samman med smör och tryck ut i en form.
  2. Lägg gelatin till fyllningen i kallt vatten i cirka 5 minuter. 
  3. Separera ägg i två olika skålar. 
  4. Blanda gulor med färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronzest, rör tills slät. 
  5. Vispa äggvitor till ett hårt skum, och vänd ner i smeten. 
  6. Pressa ur citronsaft i en kastrull, och värm upp. Ta kastrullen från värmen. 
  7. Krama ur vattnet från gelatinet och rör ner i saften. Rör väl. 
  8. Låt svalna något innan du försiktigt häller ner citronen i smeten. Rör så att det blandar sig väl. 
  9. Häll blandningen över botten och låt kakan stå kallt ett par timmar. 
  10. Lägg gelatin till toppingen i kallt vatten i cirka 5 minuter. 
  11. Värm upp vatten och socker. 
  12. Krama ur gelatinet och låt det smälta ihop med sockerlösningen. 
  13. Skrapa ur passionsfrukterna och rör ner i sockerlösningen. 
  14. Låt toppingen svalna innan du försiktigt häller den på kakan. 
  15. Kyl över natten för att kakan skall stelna ordentligt.

Artiklar från receptet

Färskost Tartimalin 1kg
267942, Président, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör normalsaltat folie 1kg
209262, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Creme fraiche 32% 2L
668285, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Skånemejerier

Recept

Pasta med spenatcrème och lax

Bjud på en krämig pastarätt där mild färskost och färsk spenat förvandlas till en smakrik spenatcrème som omsluter varje penne. Toppad med saftig lax blir detta en både enkel och lyxig rätt.
Recept

Syrad stomp på sötpotatis

Den lena sötpotatisen blandas med krämig färskost och får ett lyft av syra och aromatisk vitlök. Resultatet är ett smakrikt och spännande stomp som passar till den grillade huvudrätten.
Recept

Medelhavspaj med vispad brie

Låt smaklökarna ta en tur till Medelhavet med denna ljuvliga paj! Här möts krämig vispad brie, syrliga gröna oliver, smakrik Prästost, färsk babyspenat och söt paprika i en perfekt kombination. Pajen passar lika bra till en lyxig lunch som till catering och buffébordet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.