Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Carpaccio på svensk ryggbiff

Recept skrivet av
Restaurang Monique
Carpaccio på svensk ryggbiff med chili- och yuzumajonnäs, saltrostade mandlar, surdegskrutonger, ruccola och parmesan.

Ingredienser

Receptet är lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg svensk ryggbiff (putsad)

Chili- & yuzumajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk sriracha
  • 1 msk yuzujuice
  • 1 msk koreanska chiliflakes
  • salt & svartpeppar

Saltrostade mandlar

  • 200 g sötmandel oskalad
  • 2 dl vatten
  • 2 msk salt

Surdegskrutonger

  • 500 g surdegsbröd (gärna gårdagens)
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • Ruccola
  • Parmigiano Reggiano
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
 

Tillagning

Ryggbiff

  1. Frys biffen över natten.
  2. Skiva tunt på skärmaskin så det täcker tallriken. Krydda med flingsalt och svartpeppar från kvarnen.

Chili- och yuzumajonnäs

  1. Blanda majonnäs med sriracha, yuzu och chiliflakes, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fyll på spritspåse.
 

Saltrostade mandlar

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp salt och vatten. Lägg i mandlarna och låt koka upp. Dra av från värmen och låt dra i 5 minuter.
  3. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna på ett bleck.
  4. Rosta i ugnen 10-12 minuter.
  5. Låt svalna och hacka sedan mandeln.

Surdegskrutonger

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Skär surdegen i tärningar 1x1 cm och lägg dem i ett bleck tillsammans med en grovkrossad vitlöksklyta. Blanda med olja, salt och svartpeppar.
  3. Rosta i ugnen tills gyllenbruna och krispiga.

Till servering

  1. Spritsa chili- och yuzumajonnäs över carpaccion och garnera med ruccola, mandlar, krutonger och parmesan.
  2. Ringla olivolja över.
 

Mer från Restaurang Monique

Restaurang Monique i surfparadiset Apelviken

I surfparadiset Apelviken i Varberg har ägarna till restaurang Monique skapat en fantastisk mötesplats med en makalös utsikt över stranden och havet. Internationella smakinfluenser, svenska råvaror och stabila glas, som inte blåser bort så lätt, präglar den populära restaurangen. Köksmästare Magnus Westerlund är en av fem delägare.
Recept

Fetaostsallad med vattenmelon

Fetaostsallad med vattenmelon, tajin, tomater, gurka, rödlök, kalamataoliver, basilika och lime.
Recept

Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka

Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka, chili- och korianderpicklad gurka, morot, böngroddar, kimchi, koriander och sesamfrön.
Recept

Fish taco med Pico de gallo

Fish taco med Pico de gallo, limeaioli, krispsallad, picklad jalapeño och koriander.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.