Gryta på kycklingfärs med sydamerikanska influenser. En klassisk rätt i mer klimatsmart tappning!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1000 g kycklingfärs
500 g bönmix (sojabönor, vita och röda kidneybönor)
6,25 tsk kakaopulver
3,75 tsk chilipulver
3,75 tsk paprikapulver
3,75 tsk kanel
3,75 tsk maizena
2,5 krm torkat vaniljpulver
400 g chunky salsa medium
15 g crushed Carlic
120 g lök, gul
2.5 dl hönsbuljong
500 g tomater, krossade
45 g tomatpuré
5 cl rapsolja
Tillagning
Bryn lök och vitlök tillsammans med kycklingfärsen i rapsolja. Tillsätt cacao & chilikryddan och bryn färsen, under omrörning, tills den har fått lite färg.
Tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater, salsa och fortsätt tillaga under omrörning i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. I slutet av tillagningen tillsätt bönmixen.
Servera med nachos eller tortillabröd och gräddfil.
Artiklar från receptet | Fler recept från Guldfågeln
Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing
Här har vi allt annat än en alldaglig kycklingsallad! Fräscha örter, hetta och en magisk krämig dressing med både syra, sötma och beska. Och en saftig kyckling som huvudpersonen såklart!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.