Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. -Daniel Müllern
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg högrev
2 msk rapsolja, neutral
30 st champinjoner, små
400 g varmrökt sidfläsk, skuret i små stavar
20 st steklök, skalad
3 msk rapsolja, neutral
5 dl rött vin
8 dl Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 liter
5 g timjan, färsk
1 st vitlöksklyfta, grovhackad
salt
svartpeppar, nymald
Tillagning
Skär köttet i stora bitar om 4 x 4 cm. Salta och peppra.
Bryn köttet på hög värme i matoljan. Det ska få ordentligt med färg. Ställ åt sidan.
Stek champinjoner, sidfläsk och lök gyllenbrunt i matolja gärna i en stor gjutjärnsgryta.
Slå på rött vin, vitlök och timjan.
Låt vinet koka in till hälften. Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace.
Lägg i köttet och täck med en bit smörpapper och lock.
Ställ in i ugn på 90*C i ca 10 timmar. Köttet ska kännas riktigt mört.
Servera grytan med en härlig potatispuré och hackad persilja.
En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.