Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott.
-Daniel Müllern

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 2 kg högrev
  • 2 msk rapsolja, neutral
  • 30 st champinjoner, små
  • 400 g varmrökt sidfläsk, skuret i små stavar
  • 20 st steklök, skalad
  • 3 msk rapsolja, neutral
  • 5 dl rött vin
  • 8 dl Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 liter
  • 5 g timjan, färsk
  • 1 st vitlöksklyfta, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
 

Tillagning

  1. Skär köttet i stora bitar om 4 x 4 cm. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet på hög värme i matoljan. Det ska få ordentligt med färg. Ställ åt sidan.
  3. Stek champinjoner, sidfläsk och lök gyllenbrunt i matolja gärna i en stor gjutjärnsgryta.
  4. Slå på rött vin, vitlök och timjan.
  5. Låt vinet koka in till hälften. Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace.
  6. Lägg i köttet och täck med en bit smörpapper och lock.
  7. Ställ in i ugn på 90*C i ca 10 timmar. Köttet ska kännas riktigt mört. 
  8. Servera grytan med en härlig potatispuré och hackad persilja.

Från receptet

Demi Glace professional påse 5L
107083, KNORR Professional, Nederländerna
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
-

Fler recept från Unilever Food Solutions

Recept

Pasta Carbonara

En krämig carbonara med massor av smak som du förbereder dagen innan servering. Enkelt, smidigt och gott!
Recept

Poké Bowl med fisk och skaldjur

En måltidssallad med fisk, skaldjur och massor av smak!
Recept

HELLMANN’S-panerad fläskschnitzel

En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet används HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.