Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Blomkål, hasselnöt, krasse och brynt smör-pizza

Recept skrivet av
Jonas Lagerström
En kreativ pizza som speglar matlagning i ett restaurangkök. Helbakad blomkål, toppad med massa hackade hasselnötter, brynt smör och krasse. Råvaror som passar bra ihop oavsett, men här på en pizza.

Ingredienser

Fyra normalstora pizzor

Pizzadeg

  • 630 g vatten, kallt
  • 1 g jäst
  • 20 g salt
  • 1 kg vetemjöl

Topping

  • 1-2 st blomkålshuvud
  • Rapsolja
  • Salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 80 g riven hårdost/pizzaost
  • 80 g Piemonte hasselnötter
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Buskkrasse
  • 100 g havgusost eller liknande (gruyere, parmesan) hyvlad
  • 300 g smör att bryna

Tillagning

Dag 1:

Pizzadeg

  1. Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet. Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
  2. Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäsa i kylen över natten och ta ut dem 30 minuter innan bakning.
Dag 2:

Topping

  1. Rensa blomkålen och baka den i ugnen på 160 grader med lite olja och salt tills den är gyllene och mjuk.
  2. Baka ut pizzadegen och toppa med crème fraiche och hårdosten. Toppa med blomkål och hasselnötter (spar lite till topping efter gräddningen).
  3. Baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter.
  4. Toppa med delade hasselnötter, krasse, buskkrasse och hyvlad havgus eller liknande ost.
  5. Avsluta med att ringla över brynt smör.

Mer från Jonas

Inspiration

Pizza på menyn - lönsamt och klimatsmart

Oavsett vilket koncept din restaurang har så kan du alltid sätta pizza på menyn. Pizza är klimatsmart, lönsamt och möjligt att variera i det oändliga. Jonas Lagerström, Michelinkocken som också driver en pizzakedja, delar med sig av tre pizzor som passar på alla menyer.
Recept

3 x lök, salvia, färskost och pistage-pizza

Lök är en fantastisk råvara att jobba med. Den finns året om och framför allt förändras den beroende på hur du tillagar den. Här använder jag lök på tre olika sätt: rå lök som jag har isat för att få bort den skarpa löksmaken, bakad lök som ger en naturlig sötma och så krispig friterad lök som ger textur.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.