En lättlagad och omtyckt rätt som passar både till vardag och lunchservering. Mild kotlett i sällskap med ett färgstarkt grönsaksris, toppat med en krämig äpple- och currysås.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,3 kg Scan Sous Vide Kotlettrad
Äpple- och currysås
150 g äpple, tärnat
100 g gul lök, hackad
1 msk curry
2 msk smör
5 dl vatten
20 g hönsbuljongpasta
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
2 dl créme fraiche
Grönsaksris
8 dl ris
1,6 liter vatten
30 g grönsaksbuljongpasta
50 g purjolök, skivad
200 g paprika, tärnad
200 g zucchini, tärnad
Tillagning
Skär köttet i skivor.
Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.
Koka riset i grönsaksbuljong.
Fräs äpple, lök och curry i smör i en gryta.
Tillsätt vatten, hönsbuljong och äppeljuice och koka ihop något.
Rör i créme fraiche, koka upp och red med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
Bjud på en härlig hösträtt där saftiga, glazade kotlettracks möter en frisk och krämig sallad på äpple och blomkål. Pepparrot, senap och crème fraiche ger salladen en fin balans mellan sting och syra. Servera gärna med klyftpotatis för en komplett måltid.
Tre-i-ett-glace grillad karré med potatissallad och syrlig rotfruksallad
En mustig, långbakt karré med en smakrik glace och två fräscha sallader – en krämig potatissallad och en syrlig rotfruktssallad. Glacen ger köttet en fin balans mellan sötma och sälta, medan salladerna tillför både friskhet och textur.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.